Els Esquirols

Els Esquirols

 

 

La classe dels Esquirols és per a nens i nenes de 2 a 3 anys.     

Comença una edat de grans progressos on deixem enrere “el nadó” per anar obrint el camí de la pròpia autonomia. Fomentem la convivència establint un marc de respecte per a un mateix i pels altres, intentant prevenir possibles conflictes que també surgeixen en aquesta etapa. El nen ja mostra trets de la seva personalitat i és el moment en el qual l’adult ha de pautar la conducta perquè l’Infant pugui adaptar-se poc a poc en el seu grup i en el món que l’envolta.

Els hàbits i les tasques diàries són bàsiques per obtenir seguretat i anar avançant en la comprensió de les seves emocions.

L’activitat, és l’estona que aprofitem perquè el nen aprengui, s’entretingui i jugui. Tot un seguit d’objectius els quals serviran per desenvolupar la psicomotricitat, el llenguatge, els hàbits, la música, les relacions sòcio-afectives….

Treballem colors, formes, mides. Aprenem melodies, cançons i discriminem so- silenci. Diferenciem textures i també aliments. Assimilem l’esquema corporal, adquirim un domini apropiat del nostre cos, avancem en la coordinació óculo-manual, progressem en el moviment i l’equilibri i ens familiaritzem en el món dels objectes.

Augmentem la capacitat de comprensió i atenció. Iniciem la comunicació dels seus sentiments mitjançant l’expressió verbal. Ampliem el vocabulari i ens iniciem en la construcció de frases senzilles.